Online backup HedData onlinebackup

HedData Online Backup − Översikt

heddata onlinebakup

Heddata Online backup

De flesta företag ser idag behovet av att försäkra sig om att deras information alltid finns tillgänglig och i säkert förvar. HedData´s tjänst ´Online Backup´ skyddar din data på ett säkert sätt – dygnet runt.

Enkelt gränssnitt

Att installera mjukvaran är enkelt och den lokala konfigurationen är även den mycket enkel att sätta upp. För att underlätta installation och konfiguration finns utförliga guider som beskriver steg-för-steg hur backup hanteringen fungerar.

Äterläsning

Äterställning av data kan göras dygnet runt direkt från webben med hjälp av en Javabaserad klient. Alla data hämtas krypterat och kan återställas efter att nödvändigt lösenord angetts. Vid händelse av att stora mängder data skall återställas, vid eventuell brand, stöld, eller om hårddiskar havererat kan Data som lagts på backup skickas ut på media. Detta för att underlätta och snabba på processen vid återställande av data på ny hårddisk.

Notifieringar

E-post skickas ut varje gång en förändring sker i konfigurationen av applikationen som hanterar all backup. Detta för att leverera ökad trygghet för administratören som tidigt uppmärksammas på allt som faller utanför det normala. Om någon ställer om regelverket för backuper, lägger till en användare eller fyller i en förfrågan om sitt lösenord skickas ett e-postmeddelande till administratören. Som kund kan man dessutom logga in på sin hemsida och därifrån kontrollera loggfiler.

Överföringsteknik

HedData´s Online Backup består delvis av intelligent programvara som via klienten sköter den automatiserade backupen. Som administratör schemalägger ni backup-sets. Komprimering och kryptering av backuper gör att det hela blir extremt säkert och bandbredssnålt. Skulle överföringen till HedData´s serverhallar avbrytas en bit in under backupen återupptas säkerhetskopieringen så snart förbindelsen är på plats igen och backupen tas upp från den punkt där den avbrutits. All data krypteras under överföringen med en 128-bitars symmetric key encryption (AES, TripleDES, TwoFish). Kryptering av backup-trafiken sker med hjälp av 1024 bit RSA public key encryption. Kryptering och komprimering sker fil för fil innan de skickas från klienten till HedData´s backup server.

Datasäkerhet

Eftersom all data krypteras i samband med överföringen tlll HedData´s serverhallar är den oläslig för utomstående. Det är i praktiken omöjligt för någon annan än kunden att läsa datat. Enda sättet att läsa lagrad information är att göra en återläsning – och då krävs den krypteringsnyckel och det lösenord som anges vid installationen. Skulle överföringen till servern avbrytas en bit in under backupen återupptas säkerhetskopieringen så snart förbindelsen är på plats igen och backupen tas upp från den punkt där den avbrutits. Den data som säkerhetskopieras läggs först på servrar i HedData´s serverhallar. För att ytterligare förstärka säkerheten kopieras sedan all data ytterligare en gång till en annan serverhall. Kunddatat finns alltså lagrat i två helt skilda fysiska anläggningar. Som kund märker man ingenting, det bara fungerar!

Tjänstespecifikation

 • −  Lagra från 5Gb och uppåt
 • −   Statusrapportering per E-post
 • −   All information som överförs är krypterad med SSL (128-bit AES, 3DES, TwoFish)
 • −   All backupinformation skyddas med 1024-bitars RSA-nyckel
 • −   Alla filer är nåbara via webinterface (https)
 • −   Möjlighet att återskapa alla eller enskilda filer
 • −   Systemövervakning dygnet runt 7 dagar i veckan
 • −   Stöd för Windows, MacOS, Novell, Solaris med flera
 • −   Stöd för Microsoft Exchange, både server och enskilda konton
 • −   Stöd för Oracle, Mysql och Lotus Domino/Notes
 • −   Stöd för SystemState-backup
 • −   Stöd för Active Directory
 • −   Särskilt stöd för bärbara datorer
 • −   Säkerhetskopiering och återställning dygnet runt
Produkt Engångs avgift Månads avgift Beskrivning
Online Backup klienter 995,00 SEK /klient 60,00 SEK Varje dator, server som har backupagenten är en klient
Tilägg till ovan
Online Backup Databas agent 450,00 SEK /klient 69,00 SEK Tillåter backup av SQL server o Mysql mfl
Online Backup agent för Exchange Office 365 150,00 SEK /klient 15,00 SEK Tillåter backup av enskilda mailboxar i både exchange och office 365
Hyper-V VMware agent/Guest  450,00 SEK /virtuell server  15,00 SEK  Backup av virtuella Maskiner
Online Backup 5Gb 100,00 SEK Lagringsutrymme
Online Backup 10Gb 200,00 SEK Lagringsutrymme
Online Backup 25Gb 275,00 SEK Lagringsutrymme
Online Backup 50Gb 350,00 SEK Lagringsutrymme
Online Backup 100Gb 420,00 SEK Lagringsutrymme
Online Backup 200Gb 840,00 SEK Lagringsutrymme
Mer utrymme Offert Lagringsutrymme
online backup

online backup från HedData


Sök

Nyhetsbrev
Gå med i vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna och erbjudandena först!
100% Säkert. Vi skickar inte spam eller säljer din adress!

Facebook